Web Analytics Made Easy - Statcounter

امام جمعه شهرستان شوط که در زمینه کاهش طلاق و رفع مشکلات زوجین این شهرستان آستین همت بالا زده ، علاوه بر اینکه توانسته جلوی بسیاری از طلاق ها را در این شهر بگیرد، با بسیج نیروها و امکانات این شهرستان در زمینه اشتغال و مسکن جوانان نیز وارد کار شده است.

به گزارش خبرگزاری فارس از ارومیه،"حجت الاسلام جباری امام جمعه شهرستان خوی در آذربایجان‌غربی توانسته با استفاده از ظرفیت جایگاه نماز جمعه و با میانجیگری و روش‌های خلاقانه اقدامات موثری در زمینه کاهش آمار طلاق انجام دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او علاوه بر این با حضور در محافل و بین مردم و با ارتباط موثر با جامعه توانسته اقدامات ارزنده ای در رفع مشکلات مردم انجام دهد.

این امام جمعه پس از سخنرانی مقام معظم رهبری مبنی بر تلاش برای تسهیل ازدواج جوانان و تاکید ایشان برای جلوگیری از  "طلاق توافقی"؛ توانست مسوولان را پای کار آورده و شهر را برای کاهش طلاق بسیج کند.

بنا به اذعان اهالی شهرستان شوط، جباری در همه جا، حتی قهوه خانه حضور می یابد و واسطه ای می شود برای رفع کدورت های خانوادگی و در این زمینه نیز توانسته جلوی از هم گسیختگی بسیاری از خانواده ها را بگیرد.

جباری، امام جمعه جوانی است که در یکی از کوچکترین شهرهای کشور مشغول به خدمت است و تنها هدفش را خدمت به خلق خدا عنوان می کند و می گوید: باید بتوانیم بنیان خانواده ها را مستحکم کرده و به خانواده هایی در آستانه بهم ریختگی هستند، جان دوباره ببخشیم.

در این خصوص پای صحبت حجت الاسلام محمد رضا جباری، امام جمعه شهرستان شوط نشسته ایم که مشروح آن را در زیر می خوانید:

از چه زمانی اقدامات میانجیگری خود را در راستای کاهش طلاق آغاز کرده اید؟، در این زمینه بیشتر برایمان توضیح دهید.

 از سال گذشته در ابتدا مستقیما به مشکلات خانواده هایی که در شرف طلاق بودند ورود پیدا می کردم و با هماهنگی دادگستری این شهرستان زوج هایی که در مرحله طلاق بودند از طریق دادگستری به دفتر امام جمعه هدایت می شدند و با مشاوره، واسطه گری و راهنمایی تلاش می شد تا مشکلات زوجین رفع و جلوی طلاق گرفته شود.

با توجه به اینکه مشکلات زوجین عموما به مسایل اقتصادی و در مواردی به اختلافات مابین خانواده هر یک از زوجین مربوط می شد، بنا شد از ظرفیت شورای فرهنگ عمومی جهت کاهش طلاق و افزایش ازدواج در شهرستان شوط استفاده شود، به طوری که تشکیل قرارگاه پیشگیری از آسیب های اجتماعی در شورای فرهنگ عمومی به تصویب رسید که بر این اساس یک نفر از علما به عنوان مشاور در بحث طلاق به دادگستری معرفی شد تا در کنار مشاوران دادگاه در بحث مشکلات زوجین ورود پیدا کرده و اقدامات وسطه گری جهت جلوگیری از طلاق را انجام دهد.

 

به عمده مشکلات پیش روی زوجین اشاره فرمودید، این مشکلات عموما شامل چه مشکلاتی می شوند؟

عمده مشکلاتی که دامنگیر زوجین شهر شده، مشکلات مالی است به طوری که 45 درصد زوجین مشکل اشتغال، 12درصد مشکل مسکن و تعداد قابل توجهی از زوجین نیز با خانواده همسر خود مشکل داشتند که در این راستا قرارگاه پیشگیری از آسیب های اجتماعی نسبت به تدوین شاخص های پیشگیری از طلاق در شهرها، آسیب ها را شناسایی کرده و 15 مورد از مسایلی که منجر به طلاق می شود را استخراج کرد و برنامه های فرهنگی برای رفع این آسیب ها در حال تدوین است.

به مهمترین آسیب هایی که زندگی روجین شهرستان شوط را تهدید می کند اشاره بفرمایید و راهکارهایی که در این زمینه پیشنهاد شده است.

یکی از این اقدامات، ایجاد مرکز خیریه کارآفرینی است و جوانانی که از نظر اشتغال دچار مشکل بوده و خانواده آشفته ای دارند مرکز خیریه کارآفرین نسبت به ایجاد اشتغال برای آنها اقدام می کند و در این میان مسکن مددجویی نیز مورد غفلت قرار نگرفته و اقدامات خوبی در این زمینه در دست اجرا است.

براین اساس جلسات مختلف برگزار و نسبت به ایجاد اشتغال اقدام شده است به طوری که امسال اقدامات اجرایی برای اشتغال جوانان 15 درصد پیشرفت داشته و امید است که این روند امسال نیز ادامه یابد.

تشکیل شورای خیرین نیز در راستای کاهش میزان بیکاری جوانان اجرایی شده است و سپاه شهرستان شوط نیز در زمینه مسکن محرومین وارد کار شده و در کنار جهاد فرهنگی، جهاد تامین مسکن محرومین را عملیاتی می کند به طوری که در حال تدوین سندی برای مسکن محرومین هستیم که در قالب این سند در منطقه آزاد ماکو برای اسکان زوجین و محرومان که به دلیل عدم صاحب خانه بودن دچار مشکل شده اند، مسکن احداث می شود که سال گذشته برای 12 زوج مسکن تهیه شد.

 

از ضرورت گسترش چنین اقداماتی برایمان بفرمایید و اینکه چگونه می توان از ظرفیت شورای فرهنگ عمومی در این زمینه بهره برد؟

تلاش برای کاهش طلاق و ورود به مشکلات روجین و رفع این مشکلات از شهرستان شوط به سایر شهرهای منطقه آزاد ماکو تسری یافته به طوری که بنیاد مسکن برای ارائه وام مسکن اقدام و شهرداری نیز پروانه رایگان برای زوجینی که مشکل مسکن دارند، ارائه می کند و علاوه بر این، با اقدامات انجام گرفته، امروز شاهد هماهنگی و همکاری  نزدیک ارگان ها و نهادهای شهر در این زمینه هستیم و همکاری بین نهادها باعث از کاهش آسیب های اجتماعی به ویژه طلاق شده است که در این میان از توان ریش سفیدان نیز بهره گرفته ایم.

شورای فرهنگی عمومی هر شهر می تواند در راستای بهبود وضعیت ازدواج و کاهش طلاق در شهرها موثر واقع شوند چرا که با بررسی آسیب های اجتماعی و آسیب های منجر به طلاق و ارائه راهکار مناسب در این زمینه می توان بخش عمده ای از مشکلات را مدیریت کرد که در این راستا نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی به عنوان نماینده  مقام معظم رهبری، رهنمودهای خوبی برای ائمه جمعه استان دارد.

اثرات این میانجیگری و ارائه راهکار برای بهبود زندگی زوجین چه ثمراتی برای شهرستان شوط داشته است؟

امروزه طلاق دامنگیر تعداد قابل توجهی از جوانان شده است چرا که علاوه بر مشکلات بیان شده، باید مهارت های زندگی مشترک در بین جوانان کمتر از گذشته است و باید در این زمینه نیز اقدامات لازم انجام گیرد.

ولی با اقدامات انجام گرفته، توانسته ایم بخش عمده ای از مشکلات زوجین در آستانه طلاق را بگیریم و این امر در سالهای آینده خود را در مبحث کاهش آسیب های اجتماعی ناشی از طلاق نشان خواهد داد به طوری که پس از اثربخش بودن عدم طلاق، همچنان خانواده ها را رها نکرده و زمانی که مرد و همسرش در منزل هستند، به منزل زوجین مراجعه کرده و جویای حال می‌شویم.

مهمترین موضوعی که در این راه درگیر آن بودید چه بود؟

در این مدت متاسفانه نسخه ای که برای اکثر طلاق ها پیچیده شد قطع ارتباط زوجین با خانواده هایشان تا زمان بهبود ارتباطات زوجین بود به طوری که در مشاوره هایی که می شد در بسیاری از موارد از زوجین خواسته شد با خانواده های خود که احیانا دخالت بی جا می کردند ارتباط خود را موقت کاهش دهند چرا که در بسیاری از موارد خانواده یکی از زوجین عامل اصلی طلاق است.

در گذشته پدر و مادر در خانواده ها برای رونق زندگی مقرراتی وضع کرده بودند ولی سنت های جدید و فراموشی سنت های قدیمی آسیب جدی به بدنه زندگی مشترک جوانان وارد کرده است و ضرورت دارد قوانین گذشته در خانواده ها جاری شود.

در مواردی خانواده دو طرف زوجین منجر به آتش افروزی و فتنه انگیزی در خانواده ها می شوند که در چنین مواردی کاهش ارتباط خانوادگی جهت حفظ استحکام خانواده مهم است.

به عنوان عالم دینی و فردی که مستقیما وارد مشکلات زوجین در زمینه جلوگیری از طلاق شده اید، پیشنهادی که جهت جلوگیری از طلاق به خانواده ها دارید چیست؟

در مرحله اول باید جوانان معیارهای مناسبی برای انتخاب همسر داشته باشند و خانواده ها می توانند در این زمینه جوانان را کمک کنند ولی لازم است خانواده ها در راستای رفع مشکلات زوجین گام بردارند و از دامن زدن به مشکلات فرزندانشان خودداری کنند.

ائمه جمعه و کسانی که دارای جایگاه هستند نیز می‌توانند با استفاده از راهکارهای نوآورانه در این زمینه گام بردارند.

 

 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: طلاق اشتغال مسکن جوانان شورای فرهنگ عمومی آسیب های اجتماعی مشکلات زوجین شهرستان شوط خانواده ها امام جمعه کاهش طلاق آسیب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۱۵۲۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشریح برنامه‌های خدمت به مددجویان کمیته امداد اصفهان در دهه کرامت

کریم زارع در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با تبریک فرارسیدن دهه کرامت و میلاد فرزندان همام امام موسی کاظم (ع) اظهار کرد: این دهه فرصت مغتنمی برای نشر و تعمیق فرهنگ اهل بیت به ویژه فرهنگ فاطمی و رضوی است تا با بهره مندی از دریای خروشان آموزه‌های قرآنی، زمینه آشنایی هر چه بیشتر نسل جوان با فرهنگ اهل بیت به ویژه امام هشتم شیعیان، حضرت علی بن موسی الرضا (ع) و بانوی دو عالم حضرت فاطمه معصومه (س) فراهم شود.

وی با اشاره به برنامه‌های این دهه، ادامه داد: در این ایام علاوه بر اجرای جشن میلاد حضرت امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س)، درخصوص اعزام مادران و دختران تحت حمایت برای مشرف شدن به زیارت حرم مطهر فرزندان همام امام موسی کاظم (ع)، امام زادگان و بقاع متبرک برنامه ریزی لازم صورت گرفته، همچنین دیدار با خانواده و دختران شهدا و نیز خانواده‌هایی که دختر بیمار دارند در دستور کار قرار گرفته است.

مدیرکل کمیته امداد استان اصفهان اجرای این برنامه‌ها را با هدف تقویت روحیه و خودباوری خانواده‌های تحت حمایت عنوان کرد و افزود: در دهه کرامت به نوعروسان در آستانه ازدواج نیز جهیزیه و به خانواده‌های تحت حمایت براساس نیازشان، کالاهای ضروری زندگی اهدا خواهد شد، همچنین مراسم تجلیل از نخبگان دختر در روز تولد حضرت معصومه (س) و تجلیل از نخبگان پسر در روز تولد حضرت امام رضا (ع) انجام می‌شود.

وی با تاکید براینکه خدمات این نهاد با مساعدت خیران و نیک اندیشان به خانوارهای تحت حمایت ارائه می‌شود، گفت: عموم مردم می‌توانند علاوه بر مراجعه حضوری به دفاتر و مراکز نیکوکاری کمیته امداد، با شماره گیری #۰۳۱*۸۸۷۷* نسبت به اهدای نذورات و مساعدت برای تامین مایحتاج نیازمندان واقعی اقدام کنند.

کد خبر 6100112

دیگر خبرها

  • میز خدمت جهادی در شهرک امام زاده ابراهیم (ع) شفت برپا شد
  • نشست شورای فرهنگ عمومی در شهرستان اسلامشهر برگزار شد
  • دیدارفرماندار،فرمانده سپاه و گروهای جهادی با امام جمعه کرخه
  • تشریح برنامه‌های خدمت به مددجویان کمیته امداد اصفهان در دهه کرامت
  • بازسازی امامزاده ابراهیم(ع) نیازمند استفاده از تمام ظرفیت ها است
  • معاونان وزیر راه و شهرسازی به مشکلات مردم قم رسیدگی می کنند
  • افتتاح دادگاه عمومی بخش برزک در جهت تسهیل‌گری مشکلات قضایی مردم
  • نخستین یادواره شهدای روحانی شهرستان مُهر برگزار شد
  • طلاق از شوهر به‌خاطر خیلی خوب‌بودن!
  • افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر/ ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان حمایت می‌شوند